Sport

Sporten

We zijn met onze honden actief in verschillende soorten sporten. Met name Agility, Engelse (UK) obedience, Detectie (SIFD) en Praktijkspeuren. Balans en coördinatie is natuurlijk de basis van dit geheel. Daarbuiten doen we met de Papillons af en toe mee aan shows.


Agility is een sport waarbij een atletische bouw, behendigheid en snelheid van pas komt. De bedoeling is immers om ze snel mogelijk een parcours in de juiste volgorde te voltooien. Voor meer informatie: https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/sporten-met-je-hond/agility/Engelse obedience is een vorm van hondensport waarbij de perfectie in gehoorzaamheid getest wordt. Het gaat om oefeningen als heelwork (volgen), hierkomen, sorteren, etc. https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/sporten-met-je-hond/engelse-obedience/

Detectie is een vorm van speuren waarbij de hond een specifieke geur leert herkennen, zoals dit ook gedaan wordt bij drugshonden. Belangrijk is dat de hond de geur op een juiste manier verwijst.

Bij het Praktijkspeuren is het de bedoeling dat de hond het spoor van een vermist persoon volgt. dit kan in verschillende omgevingen, zoals in het bos, maar ook in een woonwijk. Verbluffend om te zien waar de hondenneus toe in staat is.

Om onze honden in een goede conditie te houden voor de verschillende sporten, geven we onze honden kwalitatief hoogstaand voer van Fokker Petfoods.

Video’s:

Op deze pagina komen (links naar) filmpjes te staan van honden uit onze kennel

Hier een eerste filmpje, Ronya werkt aan haar running contacts: https://youtu.be/tsxJC7XRGmw

Nog een keer vanaf de andere kant: https://youtu.be/yhImrEEry3M

Ronya aan het sorteren, een van de eerste fases: https://youtu.be/YUljYTISAho