Puppy’s

Pups eind 2019 verwacht

Moeder: Ronya-Kiki van Rooverehof

Ronya-Kiki-van-Rooverehof AG 1, OBB, HD-A, ED-O

Wie de vader gaat worden, is nog niet bekend. We zijn druk op zoek naar een geschikte partner, die vooral de goede punten van Ronya aanvult.
We verwachten uit Ronya gezonde, dieprode, stabiele en werklustige pups die geschikt zullen zijn voor meerdere vormen van hondensport. Het zijn de oorspronkelijke type werkhonden van waaruit de Belgische herders zich hebben ontwikkeld, niets is overdreven aan hen.

Mocht u interesse hebben in een pup, moet u rekening houden dat dit honden zijn die wel de nodige aandacht vragen. Werken vinden ze het einde, als ze niet voldoende sturing krijgen, zoeken ze zelf wel iets uit de hoek. Dit komt omdat het echte werkhonden zijn, die graag iets ondernemen. Bent u zelf een ondernemend type en houdt u van enerzijds een werker, anderzijds een knuffelbeer die niet snel onder de indruk is, dan is dit de hond voor u!

Ronya’s vader komt uit Zweden, Krokasmedens Wolverine, het zijn unieke lijnen voor Nederland. Stabiel en werklustig, niet het normale type wat je normaal ziet bij de Tervuerense herder. Ronya’s moeder Kiki van het Davidshof is geboren in België, uit oude Tervuerense herderlijnen, die voor een groot gedeelte ook afstammen vanuit de Mechelse herders. De Belgische herder is eigenlijk een ras, waarvan beiden een aparte variëteit zijn. Het grootste verschil is de lengte van het haar, in een nestje Mechelse herders kan dus een Tervuerense geboren worden.

Ronya is klein van stuk, maar heeft goed bone. Het is een hele sociale hond, naar mensen en honden toe, een echte knuffelhond. Ze gaat voor je door het vuur als ze dat nodig vindt, ze is zelfstandig en buit- en voedselgericht. Bij het nestje dat haar moeder had, heeft ze laten zien dat ze een geweldige opvoeder was, heel zorgzaam.

Ronya doet aan agility, obedience en speuren

Er zijn nog plaatsen op de wachtlijst beschikbaar. Neem daarvoor contact op met info@rooverehof.nl